Vi får lyfta fram det goda i äldreomsorgen

Det är lätt att projicera tråkiga tankar på äldreomsorg, men här ser vi ett gott exempel, låt det lysa, låt det inspirera och låt oss lyfta ett gott exempel att följa och sträva efter.
Just som det står: "Tack alla som ORKAR", så är det. Det är otroligt krävande att jobba nära människor som har det svårt. Arbetena i äldreomsorgen kräver högre status, högre kunskap (utbildning) och högre lön. "I äldreomsorgen får vi vara lite som en amöba", som en kollega sa till mig i somras, och forma sig efter varje vårdtagare för deras trivsel (jag drar paralleller till flexibiliteten som är en kvalitétsaspekt enligt socialtjänstlagen), det är otroligt psykiskt påfrestande, men ack så spännande att arbeta med äldre. Varje individ är en resa att följa och beundra, alla har sin historia att berätta.
Ändå tjänar hantverkare mer. Ting verkar vara viktigare än människor.
Ett förslag: Nästa gång det är tomt i vikariebanken, och inga vikarier finnes - RING IN POLITIKERNA, klockan 7 på morgonen, och låt dem köra igång, precis som vi "vanliga människor" får göra, sen kan de säga vad de vill.
Foto från Metro 2011-12-28