Boendestödjare/Socialpedagog

"VÄLKOMMEN TILL OSS!

4 plats(er). Landskrona Stads Omsorgsförvaltning söker
4 Boendestödjare till Segergatans grupp-
bostad som är en ny gruppbostad med start i augusti 2013. Nu söker vi 4 medarbetare med intresse och engagemang för arbete med vuxna personer med autism och utvecklingsstörning.
LSS-verksamheten tillämpar ett lösnings-
fokuserat förhållningssätt.
Arbetet på gruppbostaden innebär individuellt bemötande där varje boende får det stöd och den service som efterfrågas.
Det mesta arbetet kommer att ske individuellt tillsammans med brukare inne i dennes lägenhet. Arbetstiderna är utifrån schema och innebär även arbete kvällar, helger samt nätter med jour på gruppbostaden.
Tydligt fokus kommer att ligga på ett tydliggörande arbetssätt för att stötta våra brukare till en begriplighet i vardagen.
Omvårdnadsinsatserna och aktiviteterna sker utifrån den enskildes behov och önskemål. Du är delaktig i kontinuerlig behovsbedömning och har kontakt med god man, anhöriga samt verksamheter både internt och externt i organisationen.

Vi söker dig som har god självinsikt och en positiv människosyn. Du är lyhörd, tålmodig och har följsamhet i arbetet med den enskilde med att stödja, handleda och aktivera. Att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar faller sig naturligt för dig.
Du har omvårdnadsutbildning med inriktning psykiatri eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Erfarenhet av individinriktat arbete med personer inom LSS är önskvärt. Kunskaper om autism och tydliggörande metoder som exempelvis TEACCH är särskilt meriterande.
Som medarbetare ser du vikten av att samarbeta i team, likväl som att ta egna initiativ. Du har lätt för att skapa ett positivt arbetsklimat. För oss är det viktigt med ett professionellt bemötande gentemot de boende, anhöriga och övriga samarbetspartners. Stor vikt läggs vid ditt engagemang och dina personliga egenskaper.
B-körkort är ett önskemål men inget krav.

I Landskrona lever människor med många olika nationaliteter och vi ser gärna sökande med bred kulturell kompetens."
LÄNK HÄR

Kommentera här: