Gör en musikvideo med de äldre

Om du har en Mac och eller annat system så kan du köpa en USB-snowball mic och sedan spela in och göra en video med de äldre. Det finns enkelt uppbyggda program för att spela in röster, lägga in en instrumental mp3 fil som du med en annan extension (tool) kan ladda ner från youtube. Ta en gammal goding-låt och sjung den över en tid. Föreslå sen och se vad de äldre säger. Många förstår inte hur enkelt det kan vara. Men när de väl får se resultaret blir de stolta och glada - något att visa för anhöriga =). Eller varför inte spela in live-instrument - ackustisk gitarr eller annat.
 
Här har jag gjort en video med Garagband (ett program där du skapar musiken och eller spelar in din röst) - och med iMovie där du gör videon). Du kan lägga på effekter på både röster och video. Leka med färger och ljus.
 
Fråga gärna så ska jag försöka förklara. När man väl lärt sig brukar det gå undan. <3
 
 
1 Anonym:

skriven

Hej jag vill gärna komma i kontakt med dig om hur man utbildar sig till äldrepedagog! Ditt arbete tilltalar mg verkligen!
Tack på förhand!!
/
Mia

Svar: Hej Mia, som det verkar har Malmö högskola pausat utbildningen eftersom den ska göras 3-årig. Jag undrar, var du bor någonstans? Du kan helt enkelt studera kurser inom området som lockar, och kalla dig Äldrepedagog som än inte är en skyddad titel. Längre ligger det mycket i skillnaden på äldrepedagog och lektant så att säga, vad är det som lockar mest? /Jessica
Jessica Lindqvist

Kommentera här: